Efektivnost přerozdělování daní v ČR - Pavlíčková, Veronika (2008)
Práce popisuje a hodnotí systém přerozdělování daní v České republice od roku 2001 do současnosti. Problém přerozdělování daní je zkoumán z hlediska velikostní kategorie obce a dalších zákonných kritérií. Důležitou součástí je analýza odpovědí představitelů obcí na otázky, týkající se přípravy nového zákona o rozpočtovém určení daní, který by měl vstoupit v platnost v roce 2010. Zástupci obcí byli osloveni prostřednictvím emailových dotazníků.