Efektivnost přerozdělování daní v ČR - Pavlíčková, Veronika; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce popisuje a hodnotí systém přerozdělování daní v České republice od roku 2001 do současnosti. Problém přerozdělování daní je zkoumán z hlediska velikostní kategorie obce a dalších zákonných kritérií. Důležitou součástí je analýza odpovědí představitelů obcí na otázky, týkající se přípravy nového zákona o rozpočtovém určení daní, který by měl vstoupit v platnost v roce 2010. Zástupci obcí byli osloveni prostřednictvím emailových dotazníků.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; obce; přerozdělování; daně; bakalářské práce; municipalities; resource allocation; taxation; bachelor's theses