Postavení eura ve světové ekonomice - Mika, Jan; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce hodnotí dosavadní úlohu eura ve světové ekonomice a přibližuje jeho možný budoucí vývoj v souvislosti s jeho postavením vůči americkému dolaru. Význam eura je v práci hodnocen nejprve v kontextu evropské měnové integrace a následně v kontextu globálním, s důrazem na otázku, zda se euro může stát hlavní měnou světové ekonomiky. Dále se práce zaobírá vyhodnocením významu eura pro Českou republiku v kontextu jejího budoucího začlenění do EMU.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; americký dolar; evropská integrace; euro; diplomové práce; American dollar; European integration; euro; master's theses