Získavanie a výber zamestnancov v organizácií - Kmecová, Hana (2009)
Cieľom práce je zanalyzovať procesy získavania a výberu zamestnancov v IT spoločnosti v čase hospodárskej recesie. V prvej časti sú popísané obecne metódy získavania zamestnancov na pracovné pozície do IT spoločností. Charakterizuje jednotlivé výberové metódy a popisuje ich výhody a rizíká. Druhá časť práce analyzuje získavanie a výber zamestnancov v prednej IT spoločnosti v Českej republike. Hodnotí jednotlivé metódy získavania zamestnancov z hľadiska úspešnosti kandidátov vo výberovom procese. Analyzuje i náborové procesy spoločnosti a základné personálne ukazovatele. V závere práce sú vyslovené odporučenia pre analyzovanú IT spoločnosť, ktoré môžu prispieť k zníženiu nákladov a zvýšeniu efektívnosti náborových procesov.