Získavanie a výber zamestnancov v organizácií - Kmecová, Hana; Stříteský, Marek; Hujberová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cieľom práce je zanalyzovať procesy získavania a výberu zamestnancov v IT spoločnosti v čase hospodárskej recesie. V prvej časti sú popísané obecne metódy získavania zamestnancov na pracovné pozície do IT spoločností. Charakterizuje jednotlivé výberové metódy a popisuje ich výhody a rizíká. Druhá časť práce analyzuje získavanie a výber zamestnancov v prednej IT spoločnosti v Českej republike. Hodnotí jednotlivé metódy získavania zamestnancov z hľadiska úspešnosti kandidátov vo výberovom procese. Analyzuje i náborové procesy spoločnosti a základné personálne ukazovatele. V závere práce sú vyslovené odporučenia pre analyzovanú IT spoločnosť, ktoré môžu prispieť k zníženiu nákladov a zvýšeniu efektívnosti náborových procesov.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses