Ochrana životního prostředí ve společnosti Škoda Auto - Holanová, Miroslava; Hadrabová, Alena; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá vztahem firmy a životního prostředí s ohledem na možnosti snižování negativních vlivů činnosti firmy na životní prostředí. Teoretická část se zabývá obecně vlivem člověka respektive jeho aktivit na životní prostředí, vývojem tohoto vztahu, teoretickými východisky k ochraně životního prostředí a možnostmi omezování negativních vlivů na životní prostředí v podnikové sféře. Praktická část ilustruje na příkladu automobilové společnosti Škoda Auto, a. s. ochranu životního prostředí respektive snahy o minimální environmentální dopady činnosti společnosti v praxi. Důraz je kladen nejen na výrobní proces, ale také na celý životní cyklus výrobku. Cílem diplomové práce je nejen tato praktická ilustrace přístupu společnosti k trvale udržitelnému rozvoji a zejména k životnímu prostředí, ale také zhodnocení ekonomických i ekologických přínosů a nákladů konkrétního ekologického projektu, který byl ve společnosti Škoda Auto realizován. Závěr shrnuje zjištěné poznatky.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; udržitelný rozvoj; životní prostředí; diplomové práce; sustainable development; environment; master's theses