Kulturní a přírodní dědictví Rakouska UNESCO a cestovní ruch - Mrázková, Tereza (2009)
Cílem diplomové práce je zjistit, jestli mají rakouské památky ze Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO vliv na cestovní ruch v zemi. Práce je rozdělena do dvou větších úseků. První část se zabývá charakteristikou země, její ekonomikou a cestovním ruchem. Druhá část se věnuje analýze kulturního dědictví UNESCO v Rakousku. Popisuje rakouské kulturní památky, uvádí statistická data o cestovním ruchu v daných regionech a o jeho vývoji.