Proces regionálnej integrácie v rámci Juhoafrického rozvojového subregiónu - Suchá, Anna (2009)
V bakalárskej práci sa venujem problematike procesu regionálnej integrácie v Juhoafr. rozvojovom regióne. V prvej kapitole je popísaná ekonomická úroveň jednotlivých štátov v regióne a naznačujem potreby integrácie. Nasledujú kapitoly venujúce sa jednotlivým regionálnym uskupeniam, ktoré postupne vznikali. Dôraz je kladený na Juhoafrickú colnú úniu(SACU), Juhoafr. rozvoj. spoločenstvo (SADC) a Africké hosp. spoločenstvo (AEC). V týchto kapitolách popisujem účely, dôvody vzniku, vývoj a štruktúry jednotlivých regionálnych uskupení.