Proces regionálnej integrácie v rámci Juhoafrického rozvojového subregiónu - Suchá, Anna; Pavlík, Petr, 1957-; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V bakalárskej práci sa venujem problematike procesu regionálnej integrácie v Juhoafr. rozvojovom regióne. V prvej kapitole je popísaná ekonomická úroveň jednotlivých štátov v regióne a naznačujem potreby integrácie. Nasledujú kapitoly venujúce sa jednotlivým regionálnym uskupeniam, ktoré postupne vznikali. Dôraz je kladený na Juhoafrickú colnú úniu(SACU), Juhoafr. rozvoj. spoločenstvo (SADC) a Africké hosp. spoločenstvo (AEC). V týchto kapitolách popisujem účely, dôvody vzniku, vývoj a štruktúry jednotlivých regionálnych uskupení.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses