Příčiny a průběh hospodářské krize v Zimbabwe - Štochlová, Karolina (2009)
Zimbabwe se v roce 2009 nachází v možná nejhlubší depresi dnešního světa, spojenou s katastrofickými dopady na místní obyvatelstvo, která má nesčetné množství politických, sociálních, ekonomických, rasových a dalších aspektů. Ekonomickou situaci charakterizuje míra nezaměstnanosti přes 90 procent, měna bez reálné hodnoty a většina obyvatel žijící pod hranicí chudoby.