Význam a liberalizace automobilového průmyslu v NAFTA - Škoda, Ondřej (2009)
Práce si klade za cíl analyzovat vývoj a význam liberalizace automobilového průmyslu v zemích NAFTA, a zároveň zohledňuje současnou ekonomickou krizi, která toto odvětví průmyslu postihla v plné míře. První kapitola se zabývá významem automobilového průmyslu pro všechny v NAFTA zastoupené země, porovnává různé ekonomické ukazatele, jako jsou například míra nezaměstnanosti a vývoj tempa růstu HDP. Vývoj samotného automobilového průmyslu je popsán v každé zemi zvlášť a nachází se v závěru první kapitoly. Druhá kapitola se věnuje liberalizaci automobilového průmyslu a rozebírá dohodu NAFTA, konkrétně motivy zemí k jejímu podpis a výhody z ní pro ně plynoucí. Celou práci zakončuje aktuální ekonomická situace zemí doplněná o prognózy jejich ekonomického vývoje pro rok 2010.