Význam a liberalizace automobilového průmyslu v NAFTA - Škoda, Ondřej; Hnát, Pavel, 1981-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce si klade za cíl analyzovat vývoj a význam liberalizace automobilového průmyslu v zemích NAFTA, a zároveň zohledňuje současnou ekonomickou krizi, která toto odvětví průmyslu postihla v plné míře. První kapitola se zabývá významem automobilového průmyslu pro všechny v NAFTA zastoupené země, porovnává různé ekonomické ukazatele, jako jsou například míra nezaměstnanosti a vývoj tempa růstu HDP. Vývoj samotného automobilového průmyslu je popsán v každé zemi zvlášť a nachází se v závěru první kapitoly. Druhá kapitola se věnuje liberalizaci automobilového průmyslu a rozebírá dohodu NAFTA, konkrétně motivy zemí k jejímu podpis a výhody z ní pro ně plynoucí. Celou práci zakončuje aktuální ekonomická situace zemí doplněná o prognózy jejich ekonomického vývoje pro rok 2010.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; automobilový průmysl; bakalářské práce; automobile industry; bachelor's theses