GCC ekonomické vazby členských států a perspektivy další integrace - Zikmund, Tomáš; Hnát, Pavel, 1981-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem práce je popsat integrační proces šesti státu z Perského zálivu jako řetězec reakcí na tehdejší i aktuální výzvy, přání a potřeby, jimž tyto státy dosud čelily, čelí a čelit budou, s důrazem kladeným na analýzu aktuální ekonomické situace a vzájemných ekonomických vztahů. První kapitola se věnuje jak bezpečnostním a ekonomickým výzvám doprovázejícím vznik GCC, tak představení oblastí spolupráce členských států a jejich výsledky. Druhá kapitola popisuje nejprve ekonomickou situaci států GCC při založení tohoto uskupení, poté se zabývá ekonomickými dopady všech opatření z kapitoly první a v poslední části kapitoly se nachází vlastní podrobná analýza aktuální ekonomické situace v regionu, která je stěžejním tématem této práce. Závěrečnou kapitolou prostupuje téma dalšího rozšíření, nebo prohloubení stávající integrace a výhled na možný budoucí vývoj celého uskupení.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses