Nový regionalismus v podání Číny - Štrba, Ondřej (2009)
Práce se zabývá možným budoucím vývojem integrace Číny do světové ekonomiky ve smyslu nového regionalismu. Popíše současnou situaci, ve které se Čína nachází a pokusí se ukázat cesty, kterými by se v budoucnu mohla vydat. Regionální integraci je možno v případě Čínské lidově demokratické republiky chápat jako významný prostředek k urychlení cesty za ještě vyšší prosperitou a mocí nad světovým obchodem, prohloubení vztahů se zeměmi regionu a zvýšení důležitosti země pro obchodně-politické partnery z celého světa. Tuto teorii se řešitel v bakalářské práci pokusí ilustrovat a obhájit na základě dostupných informací zejména o zahraničním obchodě, historickém vývoji jak země samotné tak relevantních integračních uskupení a aktuálního stavu mezinárodních dohod.