Nový regionalismus v podání Číny - Štrba, Ondřej; Hnát, Pavel, 1981-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá možným budoucím vývojem integrace Číny do světové ekonomiky ve smyslu nového regionalismu. Popíše současnou situaci, ve které se Čína nachází a pokusí se ukázat cesty, kterými by se v budoucnu mohla vydat. Regionální integraci je možno v případě Čínské lidově demokratické republiky chápat jako významný prostředek k urychlení cesty za ještě vyšší prosperitou a mocí nad světovým obchodem, prohloubení vztahů se zeměmi regionu a zvýšení důležitosti země pro obchodně-politické partnery z celého světa. Tuto teorii se řešitel v bakalářské práci pokusí ilustrovat a obhájit na základě dostupných informací zejména o zahraničním obchodě, historickém vývoji jak země samotné tak relevantních integračních uskupení a aktuálního stavu mezinárodních dohod.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses