Strategická analýza - Krejčí, Lucie (2010)
Tato práce se zabývá strategickou analýzou českého zemědělského podniku. Je rozdělena do tří částí. V první části jsou popsána teoretická východiska práce. Jsou zde popsány metody externí a interní analýzy. V druhé, praktické části, se zabývám praktickou aplikací metod strategické analýzy na konkrétní podmínky zemědělského podniku. Ve třetí části je prostřednictvím SWOT analýzy provedena syntéza poznatků z druhé části. V závěrečné kapitole jsou formulovány doporučení pro budoucnost podniku.