Finančná analýza spoločnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s. - Dobrovický, Martin (2009)
Ako predmet mojej bakalárskej práce som si vybral prevedenie finančnej analýzy spoločnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s. Táto práce poukazuje na jej finančné zdravie z rôznych hľadísk za obdobie 2003-2008 a jej cieľom je priniesť ucelený pohľad na finančnú situáciu podniku. Táto práca pozostáva z dvoch základných častí a to z časti teoretickej a praktickej. Teoretická časť popisuje postupy a metódy výpočtov. V praktickej časti stručne predstavím spoločnosť a potom prevediem horizontálnu a vertikálnu analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztrát, za ktorou nasleduje analýza cash flow. Potom sa zameriam na bilančné pravidlá, pomerové ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadlženosti a analýzu pracovného kapitálu. K súbornému posúdeniu finančného zdravia podniku použijem bankrotné a bonitné modely a analýzu ekonomickej pridanej hodnoty. Na záver zhrniem a ohodnotím výsledky podniku s oborom podnikania.