Finančná analýza spoločnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s. - Dobrovický, Martin; Horník, Tomáš; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Ako predmet mojej bakalárskej práce som si vybral prevedenie finančnej analýzy spoločnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s. Táto práce poukazuje na jej finančné zdravie z rôznych hľadísk za obdobie 2003-2008 a jej cieľom je priniesť ucelený pohľad na finančnú situáciu podniku. Táto práca pozostáva z dvoch základných častí a to z časti teoretickej a praktickej. Teoretická časť popisuje postupy a metódy výpočtov. V praktickej časti stručne predstavím spoločnosť a potom prevediem horizontálnu a vertikálnu analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztrát, za ktorou nasleduje analýza cash flow. Potom sa zameriam na bilančné pravidlá, pomerové ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadlženosti a analýzu pracovného kapitálu. K súbornému posúdeniu finančného zdravia podniku použijem bankrotné a bonitné modely a analýzu ekonomickej pridanej hodnoty. Na záver zhrniem a ohodnotím výsledky podniku s oborom podnikania.
Vedoucí práce: Tomáš Horník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses