Konvergenční proces v nových členských zemích EU - Petera, Michal (2009)
Tato diplomová práce se zabývá konvergenčním procesem v Evropské unii. Soustřeďuje se především na procesy spojené s členskými státy střední a východní Evropy, které do EU vstoupily v roce 2004 a 2007. Práce je rozdělena na řešení reálné i nominální konvergence.