Formát RAW a jeho využití při propagaci firmy. - Sulanská, Tereza (2009)
RAW formáty se stávají novým trendem v digitální fotografii. Jedná se o nezpracovaná data, která lze v počítači určitým způsobem upravovat, to přináší řadu výhod ale také několik nevýhod. Soubory jsou pak menší než v TIFF formátu a neztrácejí kvalitu jako v JPEG formátu. Pro jejich zpracování je však nutné mít speciální software a získání maximálně kvalitní fotografie vyžaduje více času a praxe. Programů pro úpravu a konverzi RAW souborů existuje na současném trhu mnoho, od těch nejjednodušších freeware programů až po profesionální nástroje za několik tisíc korun. Tato práce se zabývá vysvětlením všech výhod a nevýhod RAW formátů, popisuje a srovnává pět RAW konvertorů a na praktickém příkladě ukazuje možnosti speciálních úprav.