Formát RAW a jeho využití při propagaci firmy. - Sulanská, Tereza; Šedivá, Zuzana, 1961-; Sabolčák, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
RAW formáty se stávají novým trendem v digitální fotografii. Jedná se o nezpracovaná data, která lze v počítači určitým způsobem upravovat, to přináší řadu výhod ale také několik nevýhod. Soubory jsou pak menší než v TIFF formátu a neztrácejí kvalitu jako v JPEG formátu. Pro jejich zpracování je však nutné mít speciální software a získání maximálně kvalitní fotografie vyžaduje více času a praxe. Programů pro úpravu a konverzi RAW souborů existuje na současném trhu mnoho, od těch nejjednodušších freeware programů až po profesionální nástroje za několik tisíc korun. Tato práce se zabývá vysvětlením všech výhod a nevýhod RAW formátů, popisuje a srovnává pět RAW konvertorů a na praktickém příkladě ukazuje možnosti speciálních úprav.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; digitální fotografie; bakalářské práce; digital photography; bachelor's theses