Opensourcové řešení redakčního systému a elektronického obchodu - Moravcová, Iva; Šedivá, Zuzana, 1961-; Kunstová, Renata, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce popisuje jedno z možných řešení, jak vytvořit webovou prezentaci a internetový obchod pomocí opensource softwaru, a to využití redakčního systému Wordpress. První polovina práce je věnována samotnému systému Wordpress. Je popsána databáze a funkcionalita Wordpressu verze 2.7 Na závěr je uveden popis instalace a základního nastavení, které doporučuji před další prací se systémem. Druhá polovina práce se zabývá pluginy internetového obchodu pro tento systém. Tři nejčastěji používané pluginy - WP ShoppingCart, WP YAK a Wordpress eShop jsou popsány z hlediska podpory základní funkcionality internetového obchodu a schopnosti lokalizace pro české prostředí. Se zaměřením na tyto vlastnosti jsou porovnány pomocí multikriteriálního výběru.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses