Ochranné známky a licenční smlouvy k ochranným známkám - Šístková, Michaela (2009)
Diplomová práce se zabývá tématem ochranných známek a licenčních smluv k ochranným známkám. Práce hodnotí a posuzuje efektivnost právní úpravy ochranných známek ve spojitosti s její aplikací při uzavírání licenčních smluv v praxi. První kapitola práce se soustřeďuje na mezinárodní a komunitární prameny právní úpravy ochranných známek, které jsou východiskem pro úpravu národní. Další část je věnována rozboru ustanovení právní úpravy ochranných známek podstatných pro uzavírání licenčních smluv a posouzení jejich efektivnosti, jednoznačnosti a srozumitelnosti ve vztahu k praxi. Třetí kapitola hodnotí ustanovení obchodního zákoníku upravující licenci a poukazuje na časté typy porušování licencí. Je doporučením pro bezproblémové sjednání licenční smlouvy k ochranné známce.