Ochranné známky a licenční smlouvy k ochranným známkám - Šístková, Michaela; Boháček, Martin, 1947-; Macek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá tématem ochranných známek a licenčních smluv k ochranným známkám. Práce hodnotí a posuzuje efektivnost právní úpravy ochranných známek ve spojitosti s její aplikací při uzavírání licenčních smluv v praxi. První kapitola práce se soustřeďuje na mezinárodní a komunitární prameny právní úpravy ochranných známek, které jsou východiskem pro úpravu národní. Další část je věnována rozboru ustanovení právní úpravy ochranných známek podstatných pro uzavírání licenčních smluv a posouzení jejich efektivnosti, jednoznačnosti a srozumitelnosti ve vztahu k praxi. Třetí kapitola hodnotí ustanovení obchodního zákoníku upravující licenci a poukazuje na časté typy porušování licencí. Je doporučením pro bezproblémové sjednání licenční smlouvy k ochranné známce.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; průmyslové vlastnictví; licence; diplomové práce; industrial property; licenses; master's theses