Postavení obchodního rejstříku v obchodním právu - Beranová, Marie; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem mé práce je provedení stručného, ale uceleného rozboru hmotněprávní a procesněprávní úpravy obchodního rejstříku v České republice a osvětlení nejdůležitějších principů, zásad a procesů, kterým obchodní rejstřík podléhá. Nejdříve přiblížím obchodní rejstřík obecně a vysvětlím princip publicity. Dále čtenáře seznámím se subjekty a údaji zapisovanými do obchodního rejstříku a přiblížím institut sbírky listin. Další kapitoly jsou věnovány problematice rejstříkového řízení a vybraným údajům, které mohou při zápisu do obchodního rejstříku způsobit obtíže. V závěru práce také představím několik návrhů, kterými by mohly být řešeny některé nedostatky současné právní úpravy obchodního rejstříku.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; obchodní právo; rejstříkové řízení; diplomové práce; commercial law; registration procedure; master's theses