Využití strukturálních fondů EU k vybudování penzionu na Šumavě - Housková, Kateřina (2009)
Diplomová práce přináší přehled o možnostech dotační politiky ze strukturálních fondů Evropské unie. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola seznamuje čtenáře s regionální a strukturální politikou, zaměřuje se na cíle, principy, strategické dokumety a nástroje politiky. Druhá kapitola přináší přehled o možnostech čerpání dotací pro oblast cestovního ruchu. Třetí kapitola zpracovává stručný přehled projektové politiky. Popisuje kroky pro správnou tvorbu projektového plánu, jednotlivé fáze projektového řízení a podmínky pro čerpání finančních prostředků vycházející ze zákona. Závěrečná kapitola by měla být příkladem konkrétního projektu v oblasti podpory rozvoje infrastruktury v oblasti cestovního ruchu.