Využití strukturálních fondů EU k vybudování penzionu na Šumavě - Housková, Kateřina; Valentová, Jana; Hošek, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce přináší přehled o možnostech dotační politiky ze strukturálních fondů Evropské unie. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola seznamuje čtenáře s regionální a strukturální politikou, zaměřuje se na cíle, principy, strategické dokumety a nástroje politiky. Druhá kapitola přináší přehled o možnostech čerpání dotací pro oblast cestovního ruchu. Třetí kapitola zpracovává stručný přehled projektové politiky. Popisuje kroky pro správnou tvorbu projektového plánu, jednotlivé fáze projektového řízení a podmínky pro čerpání finančních prostředků vycházející ze zákona. Závěrečná kapitola by měla být příkladem konkrétního projektu v oblasti podpory rozvoje infrastruktury v oblasti cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; cestovní ruch; strukturální fondy; diplomové práce; tourism; structural funds; master's theses