Vliv politické a bezpečnostní situace na cestovní ruch Izraele - Vanžurová, Monika; Dubský, Zbyněk, 1974-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bezpečnostní a politická nestabilita má často negativní vliv na vývoj cestovního ruchu v zemi. Bezpečnost je navíc jednou ze základních podmínek vzniku a rozvoje cestovního ruchu. Vlivem špatné bezpečnostní situace, např. kvůli útokům teroristů či vojenskému konfliktu, postižená lokalita získá mezi potenciálními návštěvníky image nebezpečné destinace, což může vyvolat pokles poptávky po ní, resp. turistických příjezdů do země. Izrael patří mezi země, jež má dlouhodobě image nebezpečné destinace vzhledem k vleklému arabsko-izraelského, resp. palestinsko-izraelského konfliktu. Cílem práce je zhodnotit vliv bezpečnosti na příjezdový cestovní ruch Izraele, a to na základě charakteristiky bezpečnostní situace Izraele od konce 60. let minulého století až po současnost a reakcí příjezdového cestovního ruchu na tento vývoj.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; terorismus; Blízký východ; Izrael; cestovní ruch; diplomové práce; terrorism; Middle East; Israel; tourism; master's theses