Hospodářská spolupráce mezi EU a zeměmi západní Afriky - Kučerová, Petra; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Machková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodními vztahy mezi EU a zeměmi západní Afriky. První část je zaměřena na charakteristiku západoafrického regionu. V další části se práce věnuje preferenčním režimům EU, uplatňovaným ve prospěch zemí západní Afriky. Důraz je kladen také na vývoj vzájemných vztahů Evropské unie se západní Afrikou, jakožto součásti skupiny států Afriky, Karibiku a Pacifiku, po současnost, ovlivněnou uzavíráním dohod o hospodářském partnerství. Práce vymezuje přínosy a rizika plynoucí z přistoupení na tyto dohody.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses