Přijetí eura v ČR -- připravenost, rizika, perspektivy - Dvořák, Josef; Žamberský, Pavel; Adámková, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce zmíňuje teoretické předpoklady pro optimální měnovou oblast a zaměřuje se na připravenost ČR v oblasti tzv. maastrichtských konvergenčních kritérií, z hlediska reálné konvergence, zmiňuje alternativních přizpůsobovacích mechanismů, ale i legislativní a institucionální připravenosti, shrnuje dosavadní přípravné práce v rámci přijetí eura a možné scénáře přechodu na novou měnu, uvádí názory veřejnosti a podnikatelů na přijetí eura, zmíňuje dosavadní zkušenosti některých zemí střední a východní Evropy s novou měnou a hodnotí a shrnuje největší rizika oddalování tohoto kroku.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses