Ekonomické vztahy EU - Kanada vhodný rámec pro podnikatelské aktivity? - Chaloupka, Jan; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této práce je zmapovat současnou spolupráci Evropské unie a Kanady a její budoucí vývoj a odpovědět touto cestou na otázku, zda současný stav s ohledem na plánované legislativní a institucionální kroky představuje vhodný rámec pro realizaci podnikatelských aktivit v těchto ekonomikách. Práce je zaměřena na, z mého pohledu, nejzásadnější a nejdiskutovanější otázky vzájemné spolupráce v oblasti podnikání, obchodu a investic. Nicméně důležité úrovně součinnosti, jakými jsou vzdělávání, věda a výzkum, energetika a spolupráce v bezpečnostních a mírových otázkách, nelze zcela opomenout. Tyto oblasti netvoří jádro samotné práce, jejich zahrnutí však dotváří celkový obraz komplexnosti bilaterálních vztahů Evropské unie a Kanady.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; Kanada; diplomové práce; Canada; master's theses