Dopady legislativních změn na příjmy malých obcí - Tychnová, Michala (2010)
Předmětem bakalářské práce je analýza legislativních změn ovlivňujících příjmy obcí ze sdílených daní a daně z nemovitostí. V teoretické části práce jsou charakterizovány změny, ke kterým došlo v zákoně o rozpočtovém určení daní s účinností od 1.1.2008 a v zákoně o dani z nemovitostí s účinností od 1.1.2008 a 1.1.2009. V praktické části práce poté srovnávám daňové příjmy tří obcí do tří set obyvatel a analyzuji dopady legislativních změn na příjmy vybraných obcí. Z analýzy je patrné, že ve všech obcích došlo v roce 2008 k mimořádnému nárůstu příjmů ze sdílených daní i z daně z nemovitostí.