Úloha OCR technologie a její využití v digitalizaci dokumentů - Pouzar, Aleš; Horný, Stanislav, 1955-; Krsek, Libor, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Optické rozpoznávání znaků se stalo v posledních letech díky boomu informačních technologií oblíbenou a cenově přívětivou technologií, která umožňuje efektivně sdílet velké množství informací obsažených v papírových dokumentech. Tato práce se zaměřuje na systémy určené pro zpracování dokumentů do elektronické editovatelné podoby. Podává přehled o základních metodách OCR technologie, měří výkonnost systémů a zkoumá přínos technik pro vylepšování obrazu pomocí srovnávacích testů na vzorku rozmanitých dokumentů.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; digitalizace dokumentů; bakalářské práce; digitization of documents; bachelor's theses