Možnosti připojení k vysokorychlostnímu internetu v ČR - Verner, Tomáš (2009)
Práce si klade za cíl seznámit čtenáře se současnou nabídkou připojení k vysokorychlostnímu internetu na území České republiky. Tato práce popisuje zejména nejčastěji užívané možnosti připojení k vysokorychlostnímu internetu. V první části je popisován současný stav připojení k vysokorychlostnímu internetu v České republice. Dále navazuje druhá část týkající se konkrétních nabídek nejvýznamnějších internetových poskytovatelů a také územní dostupnosti jednotlivých technologií. Ve třetí části se porovnávají skutečné vlastnosti připojení k vysokorychlostnímu internetu vybraných poskytovatelů ve srovnání s teoretickými údaji, které uvádí poskytovatelé a dále podrobněji popisuje technologii ADSL. V závěru práce se autor pokouší shrnout současný stav a možnosti vysokorychlostního připojení na území České republiky.