Analýza nabídky služeb cestovního ruchu vybraného regionu - Prokešová, Pavlína (2009)
Cílem diplomové práce je popsat a analyzovat nabídku služeb cestovního ruchu v regionu Vysočina a zjistit pro jaké formy cestovního ruchu má tento region ideální předpoklady. První část obsahuje obecné vymezení pojmů z odvětví cestovního ruchu, charakteristiku nabídky, poptávky a služeb v cestovním ruchu. Zmíněn je i pojem trvale udržitelný rozvoj a šetrné formy cestovního ruchu. Ve druhé části je stručně představen region Vysočina. V další části je analyzována nabídka služeb cestovního ruchu v rozdělení na primární a sekundární nabídku. Je zde představena také nabídka sportovních možností pro pěší turistiku, cykloturistiku a golf. Další kapitola je věnována analýze návštěvníků. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky s předchozích kapitol a zároveň zhodnoceno, zda odpovídá nabídka služeb v regionu.