Analýza nabídky služeb cestovního ruchu vybraného regionu - Prokešová, Pavlína; Petrů, Zdenka, 1953-; Houška, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem diplomové práce je popsat a analyzovat nabídku služeb cestovního ruchu v regionu Vysočina a zjistit pro jaké formy cestovního ruchu má tento region ideální předpoklady. První část obsahuje obecné vymezení pojmů z odvětví cestovního ruchu, charakteristiku nabídky, poptávky a služeb v cestovním ruchu. Zmíněn je i pojem trvale udržitelný rozvoj a šetrné formy cestovního ruchu. Ve druhé části je stručně představen region Vysočina. V další části je analyzována nabídka služeb cestovního ruchu v rozdělení na primární a sekundární nabídku. Je zde představena také nabídka sportovních možností pro pěší turistiku, cykloturistiku a golf. Další kapitola je věnována analýze návštěvníků. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky s předchozích kapitol a zároveň zhodnoceno, zda odpovídá nabídka služeb v regionu.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; cestovní ruch; diplomové práce; tourism; master's theses