Možnost zavedení a využívání metody SPC ve výrobě v organizaci s.n.o.p CZ, a.s. - Kouba, Pavel (2009)
Práce je věnována prověření možnosti aplikace metody SPC a předvádí vyhodnocení statistické zvládnutelnosti a způsobilosti výrobního procesu ocelových dílů v píseckém závodě s. n. o. p. cz a.s. Druhá část praktické části se snaží navrhnout optimální podobu metody SPC při jejím využívání v určeném výrobním procesu.