Světové recese a krize v kontextu globalizace - Hráský, Antonín; Jiránková, Martina, 1967-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V první kapitole budou obecně definovány 4 různé typy krizí, kterým bude v dalších kapitolách věnován prostor. Obsahem druhé kapitoly bude vysvětlení pojmu globalizace a zachycení jejích etap vývoje v čase. Třetí kapitola bude zaměřena na popis vzájemné propojenosti a vzrůstající vzájemné závislosti ekonomik a trhů s důrazem na obchod se zbožím a službami, kapitálové toky a přímé zahraniční investice spolu s transnacionálními korporacemi. Ve čtvrté kapitole pak bude věnován prostor popisu čtyř krizí v kontextu postupného prohlubování globalizace.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; globalizace; bakalářské práce; globalization; bachelor's theses