Lidský faktor v bezpečnosti IS/ICT - Skalický, Michal (2009)
V dnešním přetechnizovaném světě klademe takový důraz na veškerá sofistikovaná vybavení, že často zapomínáme, pro koho jsou vlastně určena. Je to člověk, ten který je nejsilnějším článkem všech systémů, a to nejen počítačových, zároveň ale i článkem nejslabším. Toto neoddiskutovatelné pravidlo je však velmi často přebíjeno tunami technické literatury o bezpečnosti, která tento fakt zastrkuje někam daleko, pryč od jádra problému. Proto je třeba na problematiku lidského faktoru v informačních systémech a v informačních technologiích neustále upozorňovat.