Hutnický průmysl v evropském prostoru - David, Tomáš; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Téma této diplomové práce je "Hutnický průmysl v evropském sektoru". Je rozdělena do čtyř hlavních částí. První část se zabývá historií hutnického průmyslu, jeho obecnými charakteristikami v celosvětovém měřítku a organizační strukturou organizací zaštiťujících společnosti ocelářského průmyslu. V další části své práce se věnuji situaci ocelářského průmyslu na území Evropské Unie a konkrétně v jejích nejvýznamnějších regionech. V třetí části jsem se zaměřil na situaci na celosvětovém trhu ocelí, aktuálně probíhající finanční krizi a důsledky těchto faktorů na postavení evropského hutnického průmyslu. Poslední část popisuje průběh fúze jedněch z největších ocelářských společností, koncernů Arcelor a Mittal Steel v roce 2006, předcházejících událostí a důsledků tohoto spojení. V závěru se snažím nastínit perspektivy ocelářského průmyslu v nejbližší budoucnosti a shrnuji poznatky získané během psaní této diplomové práce.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; ocel; diplomové práce; steel; master's theses