Cílování inflace v ČR - Vhodná strategie pro rozvíjející se tržní ekonomiku? - Křikava, Michal; Kollár, Miroslav; Janíčko, Martin, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se snaží odpovědět na otázku, zdali je měnově politický režim cílování inflace vhodnou strategií pro rozvíjející se tržní ekonomiku. Úvodní část práce je věnována představení základních charakteristik této měnové strategie a dosavadních zkušeností cílujících zemí. Vhodnost této strategie pro rozvíjející se tržní ekonomiku je testována na základě zkušeností inflačního cílování v České republice. Zvolenými kritérii pro posouzení jsou plnění inflačních cílů, vývoj úrovně inflace a její volatility. Na základě naměřených výsledků a mezinárodního porovnání dochází k závěru, že tato strategie může být v rozvíjející se tržní ekonomice úspěšná.
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses