Behaviorálne financie - Lisko, Adrian (2009)
Táto práca všeobecne rozoberá jednotlivé prvky Teórie behaviorálnych financií a zaoberá sa do hĺbky jej zásadnou časťou - Prospektovou teóriou. Vysvetľuje príčiny vzniku a jej vývoj časom. Poukazuje na výhody oproti Teórii očakávaného úžitku, ale aj na jej limity. Súčasne rozoberá možnosti jej aplikácie a ponúka empirické dôkazy jej platnosti.