Proces zapojenia ČR do spoločnej obchodnej politiky EU - Kubíková, Ľubomíra (2009)
Hlavným cieľom predkladanej bakalárskej práce je vysvetliť spôsob, akým Česká republika zasahuje do tvorby spoločnej obchodnej politiky EÚ. V jednotlivých kapitolách sa venujem charakteristike spoločnej obchodnej politiky EÚ, nástrojom SOP uplatňovaným v praxi a taktiež únijnému i medzinárodnému legislatívnemu rámcu SOP. Súčasťou práce je pohľad na najdôležitejšie zmluvy o vzájomnom obchode EÚ a tretích krajín. Kľúčovú časť práce som venovala stratégii presadzovania záujmov Českej republiky na pôde EÚ v oblasti spoločnej obchodnej politiky, zmenám, ktoré postihli obchodnú politiku ČR po vstupe do EÚ, a takisto proexportnej politike ČR.