Desať rokov vlády Huga Cháveza - Galová, Veronika (2010)
Práca opisuje obdobie vlády Huga Cháveza v priebehu desiatich rokov a porovnáva ju s obdobím, ktoré jeho nástupu predchádzalo. Zameriava sa na zmeny inštitucionálne, zmeny v hospodárskej a sociálnej politike a na zahraničnú politiku najmä v oblasti samotného juhoamerického regiónu. V práci je zachytený proces konsolidácie demokracie vo Venezuele od roku 1958 a zmeny, ktoré nastávajú po príchode človeka, ktorý bol ešte pred pár rokmi účastníkom snahy o zvrhnutie vtedajšej vlády. Hlavným predmetom analýzy v práci je fenomén sociálnej a politickej polarizácie, implementácia prvkov participačnej demokracie a ropný priemysel. Práca poukazuje na zmenu neoliberálneho štátu na štát sociálny.