Role sekuritizace ve finanční krizi - Pojer, Vladimír (2009)
Námětem své diplomové práce jsem si zvolil sekuritizaci pohledávek a její podíl na hypoteční a následně i finanční krizi. Tento významný trend, který se prosazuje na finančních trzích v posledních letech, sehrál významnou roli jak při vzniku krize samotné, tak při jejím následném šíření do dalších zemí. Cílem práce je tedy objasnit roli sekuritizace v současné krizi, objasnit její dopady na finanční trh, poukázat na její rizika a navrhnout možnosti jejího budoucího vývoje.