Role sekuritizace ve finanční krizi - Pojer, Vladimír; Dvořák, Petr, 1960-; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Námětem své diplomové práce jsem si zvolil sekuritizaci pohledávek a její podíl na hypoteční a následně i finanční krizi. Tento významný trend, který se prosazuje na finančních trzích v posledních letech, sehrál významnou roli jak při vzniku krize samotné, tak při jejím následném šíření do dalších zemí. Cílem práce je tedy objasnit roli sekuritizace v současné krizi, objasnit její dopady na finanční trh, poukázat na její rizika a navrhnout možnosti jejího budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses