Aplikácia bonitných a bankrotných modelov na zkrachovaných podnikoch CRYSTALEX a.s. a Sklárny KAVALIER a.s. - Frolo, Radovan (2009)
Táto práca sa zaoberá popisom najdôležitejších bonitných a bankrotných ukazovateľov, ktoré posudzujú finančnú situáciu podniku. Hodnotia finančnú tieseň a predpovedajú prípadný krach spoločnosti. Práca následne analyzuje konkrétne ukazovatele, ktorými sú Beaverová profilová analýza, Altmanov index Alt83, Altmanovo Z-skóre, Tafflerov model, Beermanov test, index bonity, Králickov rýchly test (QUICKTEST), indexy IN a sústava bilančných analýz podľa R. Douchu na dvoch konkrétnych podnikoch. Týmito podnikmi sú CRYSTALEX a.s. a Sklárny KAVALIER a.s.. Z dôvodu, že tieto podniky sú v súčasnosti v konkurznom riadení, bude cieľom tejto práce analyzovanie týchto modelov a ich čiastkových ukazovateľov v intervale piatich rokov pred krachom podniku. A následné posúdenie príčin, ktoré viedli počas tohto obdobia k zániku podniku.