Význam finanční analýzy v podniku Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a.s. - Gryč, Jaroslav; Ezrová, Hana, 1941-; Šiška, Ladislav, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Jednou z hlavních a nejčastěji zkoumaných oblastí je oblast určení vlastní finanční situace podniku respektive finančního zdraví podniku. K vymezení finanční stability podniku slouží finanční analýza. Diplomová práce obsahuje představení společnosti Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a. s. a zhodnocení její finanční situace za období let 2005 -- 2007. Práce je zpracovávána pomocí vybraných metod finanční analýzy, které se aplikují na podnik. Dále jsou navrhována možná řešení a opatření vedoucí k možnému zlepšení finanční situace podniknu, která podtrhnou význam finanční analýzy. Posouzení finanční situace podniku začíná horizontální a vertikální analýzou výkazů, analýzou pracovního kapitálu a bilančními pravidly. Poté následuje analýza poměrových ukazatelů (ukazatele likvidity, rentability, zadluženosti a aktivity), analýza cash flow a analýza soustav ukazatelů (finanční páka, Du Pontův rozklad). Finanční analýza je zakončena ekonomickým normálem a souhrnnými ukazateli (Index IN05 a Kralickuv Quick test).
Vedoucí práce: Hana Ezrová
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finanční analýza; management [obor dipl. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses