Dědictví jako změna vlastnického práva - Velín, Aleš; Spirit, Michal, 1943-; Měchurová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce komplexně pojednává o dědictví,dědickém právu a dědickém řízení v té nejsrozumitelnější formě. Začíná nástinem historického vývoje přes Řím a středověk, následuje část věnovaná současné právní úpravě, kde se rozvádí jednotlivé části občanského zákoníku věnované dědění, a práce končí popisem dědického řízení taktéž odrážející současnou právní úpravu, tak jak ji nalezneme v občanském soudním řádu. Některé kapitoly jsou pro ucelenější pohled doplněny judikaturou.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; dědické právo; bakalářské práce; inheritance and succession; bachelor's theses