Nabídka převzetí - Kolarczyková, Eva; Kříž, Radim, 1965-; Chára, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje právní úpravě nabídky převzetí. Na začátku je podána definice a základní dělení nabídek převzetí. Následující kapitola se věnuje účelu, funkcím a ekonomické podstatě tohoto právního institutu. Kapitola pojednávající o evropské úpravě se zabývá směrnicí Evropského parlamentu a Rady č. 2004/25/ES ze dne 21. dubna 2004 o nabídkách převzetí. V hlavní části je pojednáno o české úpravě nabídek převzetí, jež se opírá o zákon č. 104/2008 Sb., o nabídkách převzetí a o změně některých dalších zákonů. V kapitole nazvané "Povinná nabídka převzetí" je podán výklad hlavních specifik tohoto druhu nabídek převzetí a zároveň systematikou jednotlivých kapitol je souhrnně přiblížen celý proces nabídky převzetí.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses